Anetap

Anetap

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Filet w cebulce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niedzielny pyszny obiad oczywiście z kurczakiem.

Filet w cebulce

Składniki:

Filet w cebulce

 

 

Sposób przygotowania:

Filet w cebulce
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ubijamy na jednolitą puszystą masę z dodatkiem masła i przyprawy do ziemniaków. Fileta, kroimy na porcję, oprószamy delikatnie solą i pieprzem ubijamy przez folię. i tak ubitego fileta panierujemy w mące potem w delikatnie roztrzepanym jajku z solą i w bułce tartej wymieszanej z drobniutko posiekaną cebul. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor z obu stron. Na talerzu układamy gałki ziemniaków, fileta i buraczki.