ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Filet w sosie chili

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotowanie: 75 minut. 4 porcje.

Filet w sosie chili

Składniki:

Filet w sosie chili

 

Sposób przygotowania:

Filet w sosie chili
1) Posiekać obrany czosnek, imbir i chili. Wymieszać z tymiankiem. Natrzeć mięso, odłożyć na godzinę. 2)Mięso obsmażyć na oleju, wyjąć. Na tym samym oleju podsmażyć talarki porów, dodać przecier, pomidory z puszki i 350ml wody. Doprawić, włożyć mięso. Piec 45min. w piekarniku rozgrzanym do 200st. C, polewając mięso coca-colą. Podawać z ryżem.