Sposób przygotowania:
Kotlety mielone "zero waste"
Warzywa z rosołu w misce rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, ale nie za drobno.
Do miski dodać zmieloną łopatkę, ugotowany woreczek ryżu, jajko, posiekaną cebulę, tartą bułkę, kucharek, pieprz mielony, tymianek suszony, papryczkę ostrą suszoną, wszystko dokładnie ręką wyrobić z 2 minuty. Zwilżonymi dłońmi formować okrągłe kotlety.
Kłaść na gorący olej i lekko je łyżką spłaszczyć, smażyć porcjami. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, na koniec wszystkie na patelni przykryć pokrywką i dusić z 5 minut.
Kotlety podać z ziemniakami posypanymi tymiankiem suszonym i groszkiem z marchewką.
Mrożony groszek z marchewką ugotować wg opisu, na koniec dodać soli, łyżkę masła, łyżkę mąki i szybko wymieszać.
Do miski dodać zmieloną łopatkę, ugotowany woreczek ryżu, jajko, posiekaną cebulę, tartą bułkę, kucharek, pieprz mielony, tymianek suszony, papryczkę ostrą suszoną, wszystko dokładnie ręką wyrobić z 2 minuty. Zwilżonymi dłońmi formować okrągłe kotlety.
Kłaść na gorący olej i lekko je łyżką spłaszczyć, smażyć porcjami. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, na koniec wszystkie na patelni przykryć pokrywką i dusić z 5 minut.
Kotlety podać z ziemniakami posypanymi tymiankiem suszonym i groszkiem z marchewką.
Mrożony groszek z marchewką ugotować wg opisu, na koniec dodać soli, łyżkę masła, łyżkę mąki i szybko wymieszać.