natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Filet w zalewie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybka jest apetyczna. Idealna na świąteczne stoły.

Filet w zalewie.

Składniki:

Filet w zalewie.

 

  • 1 kg. filetu z mintaja
  • 3 średnie cebule
  • 6 średnich ogórków konserwowych

 

  • Zalewa:
  • 1 szklanka wody
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki octu
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

 

Sposób przygotowania:

Filet w zalewie.
Filet rozmrozić pokroić w kawałki, posolić, popieprzyć i panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na patelni. Cebule pokroić w kawałki i prażyć na oleju. Ogórki pokroić w plasterki. Z podanych składników na zalewę ugotować ją. Przygotować miskę i układać na przemian filet, cebula, ogórki. To wszystko zalać zimną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce. Podawać na zimno.