oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Filet z dorsza duszone w czerwonym winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filet z dorsza duszone w czerwonym winie

Filet z dorsza duszone w czerwonym winie

Składniki:

Filet z dorsza duszone w czerwonym winie

 

  • 75 dag filet z dorsza
  • 1 szt cebula
  • 3 łyżki starty seler
  • 30 g masło
  • 1/2 szkl czerwone wino
  • sól do smaku
  • curry lub słodka papryka do smaku

Sposób przygotowania:

Filet z dorsza duszone w czerwonym winie
Pokrajać filety na 8 kawałków, lekko posolić i posypać proszkiem curry lub papryką. Na dnie naczynia ze szczelną pokrywką ułożyć 4 filety, posypać posiekaną cebulą i utartym selerem, przykryć pozostałymi kawałkami, kładąc na wierzchu drobne kawałeczki masła. Zalać czerwonym winem i dusić 25 min., szczelnie przykryte. Podawać z pszennym chlebem.

Tagi:

dorsz