goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Filet z dorsza z brokułem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ulubiona potrawa mojego dwuletniego synka

Filet z dorsza z brokułem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z dorsza z brokułem

 

Sposób przygotowania:

Filet z dorsza z brokułem
Filet dorsza płuczemy, osuszamy, porcjujemy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na kilka minut. Następnie oprószamy przyprawą do ryb i oprószamy rybę mąką. Smażymy na maśle z obu stron. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Rybę podajemy z różyczkami brokuła. Smacznego!
Filet z dorsza z brokułem
Tak przygotowaną rybę smażymy na maśle z obu stron
Filet z dorsza z brokułem
Filet z dorsza oprószamy przyprawą a następnie mąką