paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Filet z granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Filet smażony z sosem śmietanowym i pestkami granatu

Filet z granatem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet z granatem

 

Sposób przygotowania:

Filet z granatem
Filet kroimy na małe kawałki. Do smaku oprószam solą i pieprzem. Na patelni roztapiamy masło i smażymy kawałki mięsa. Posiekaną natkę dodajmy do śmietany i mieszamy. Następnie dolewamy do podsmażonego filetu. Granat przekroić z jednej j połowy wlać sok do mięsa i śmietany, dodać rozmaryn do smaku. Wymieszać, z drugiej połowy granatu wyjąć pestki, dodać do dania i smażyć na małym ogniu aż sos się zredukuje. Filet w tym sosie można podawać z ryżem.
Filet z granatem
Filet kroimy na małe kawałki. Do smaku oprószam solą i pieprzem
Filet z granatem
Posiekaną natkę dodajmy do śmietany i mieszamy. Następnie dolewamy do podsmażonego filetu. Granat przekroić z jednej j połowy wlać sok do mięsa i śmietany, dodać rozmaryn do smaku.
Filet z granatem
Wymieszać, z drugiej połowy granatu wyjąć pestki, dodać do dania i smażyć na małym ogniu aż sos się zredukuje.