ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Filet z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z indyka w białym winie

Filet z indyka

Składniki:

Filet z indyka

 

  • 1 kg piersi z indyka
  • szklanka białego wina
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 cebule
  • 1 kg pieczarek
  • tłuszcz
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Filet z indyka
Mięso dokładnie myjemy i kroimy w porcje. Rozbijamy jak na kotlety i doprawiamy solą i pieprzem. Takie piersi smażymy, ale bez panierki. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Następnie smażymy. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone pieczarki. Całość smażymy. Gdy pieczarki zrobią się miękkie dodajemy wino i jogurt naturalny. Do tego dodajemy podsmażone wcześniej mięso i całość smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem i jest gotowe do podania.

Tagi:

indyk