alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Filet z indyka w marynacie jogurtowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne soczyste mięsko w marynacie jogurtowej z dodatkiem soku z cytryny i ostrej papryki. Polecam :)

Filet z indyka w marynacie jogurtowej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filet z indyka w marynacie jogurtowej

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka w marynacie jogurtowej
Filet z indyka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Jogurt naturalny łączymy z sokiem z cytryny i ostrą papryką. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do marynaty. Osuszone mięso, wkładamy do marynaty i dokładnie obtaczamy. Wstawiamy do lodówki na min 4 godz. Następnie mięso oprószamy solą i pieprzem. Obkładamy pokrojoną w plastry cebulą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st ok 45 min - 1 godz.
Filet z indyka w marynacie jogurtowej
Osuszone mięso wkładamy do marynaty i pozostawiamy na min 4 godz

Tagi:

indyk