Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W taki sam sposób można przygotować filet z indyka.

Filet z kurczaka w ziołach

Składniki:

Filet z kurczaka w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w ziołach
Do miski wlać 2 łyżki oliwy, dodać musztardę, zioła prowansalskie, pokruszony rozmaryn, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Umyte mięso pokroić na kawałki, włożyć do marynaty, wymieszać i pozostawić na noc. Następnie mięso obsmażyć na gorącym tłuszczu, przełożyć naczynia, skropić odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.