MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet z indyka z sosem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Złociste filety z indyka z sosem i koperkiem.

Filet z indyka z sosem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z indyka z sosem.

 

  • 400g filetu z indyka
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki oleju
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do drobiu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka mąki
  • świeży koperek

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z sosem.
Mięso opłukujemy i kroimy w plastry o szerokości 1,5cm. Mięso przekładamy do miski , dodajemy miód , olej, przyprawy, wszystko mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie rozgrzewamy patelnię teflonową, wsypujemy mięso z marynatą i smażymy z każdej strony po 3 minuty na złoty kolor. Następnie na patelnię wlewamy 100ml wody , przykrywamy pokrywką i dusimy mięso przez 10 minut. W 50ml wody rozpuszczamy mąkę i wlewamy do patelni, mieszamy i gotujemy wszystko razem przez 3 minuty, powstanie gęsty sos. Mięso przekładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy koperkiem.
Filet z indyka z sosem.
Filet opłukujemy , kroimy i marynujemy w ileju, miodzie i przyprawach.
Filet z indyka z sosem.
Zamarynowany filet smazymy na poatelni na złoty kolor.
Filet z indyka z sosem.
Do mięsa wlewamy wodę i dusimy przez 10 minut.
Filet z indyka z sosem.
Sos zagęszczamy maką rozpuszoną w 50 ml wody.