SUPERPRZEPIS

Filet z indyka z ananasem

  • MARIA66
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Filet z indyka z ananasem Więcej zdjęć (3)

Gulasz z indyka z ananasem , marynowany w sosie sojowym.

Składniki:

Filet z indyka z ananasem

 

  • 300g filetu z indyka
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 300g ananas( gotowy z puszki)
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z ananasem
Filet opłukujemy i kroimy na kawałki, kwadraty 2cm. Ananas odsączamy z zalewy( sok wykorzystamy później).4 plastry ananasa kroimy na kawałki.Pokrojone mięso i kawałki ananasa przekładamy do miski i dodajemy olej sojowy, sól i pieprz, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie na patelnię wlewamy olej i smażymy mięso wraz z ananasem przez 10 minut. Po tym czasie do patelni wlewamy 50 ml soku , który pozostał z ananasów, mieszamy i wszystko razem gotujemy przez 10 minut na małym ogniu.Na talerz wykładamy mięso z ananasem,polewamy sosem , posypujemy natką pietruszki, obok mięsa układamy cały plaster ananasa.
Filet z indyka z ananasem
Kawałki mięsa z indyka marynujwmy z kawałkami ananasa, sosem sojowy, solą i pieprzem.
Filet z indyka z ananasem
Etap 2

Tagi:

sosy indyk