jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Filet z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Tak przygotowane mięso idealnie pasuje do młodych ziemniaków. Taki zestaw stanowi pyszny, letni obiadek! POLECAM.

Filet z kalarepką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kalarepką

 

  • Składniki:
  • Jeden podwójny filet z kurczaka,
  • 1 kalarepka,
  • Mały pęczek koperku,
  • Przyprawa do kurczaka,
  • 2 łyżki tartego sera żółtego,
  • Sól
  • Pieprz do Smaku

 

Sposób przygotowania:

Filet z kalarepką
Mięso myjemy i osuszamy. Tak przygotowany filet dzielimy na dwie części i oprószamy przyprawami. W każdej części nacinamy kieszeń i także oprószamy przyprawą do kurczaka. Mięso pozostawiamy na około 1 godzinę w chłodzie. Między czasie kalarepkę obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu pozostawiamy do przestygnięcia. Koperek siekamy. Do przestudzonej kalarepki dodajemy połowę koperku oraz ser. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotowym nadzieniem napełniamy kieszenie filetów. Kieszenie zamykamy. Można pomóc sobie spinając mięso wykałaczkami. Całość polewamy oliwą i oprószamy pozostałym koperkiem.Tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy do miękkości.
Filet z kalarepką
Kalarepę obieramy , kroimy w plasterki i obgotowujemy
Filet z kalarepką
W misce dokładnie mieszamy składniki nadzienia
Filet z kalarepką
Filet myjemy, osuszamy i nacinamy kieszeń
Filet z kalarepką
nadzieniem napełniamy kieszeń. Dokładnie spinamy całość