Sposób przygotowania:
Roladki z kurkami i kuskusem
Filety umyć, osuszyć i naciąć w każdym kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem. Do miseczki wsypać kuskus i zalać gorącym bulionem grzybowym tak aby minimalnie wystawał ponad kaszkę. Zakryć miseczkę talerzykiem i zostawić aż kuskus napęcznieje. W drugim rondelku zblanszować umyte kurki w osolonej wodzie. Kalarepkę umyć, obrać i pokroić w kostkę i również zblanszować w osolonej wodzie. Gotowy kuskus wymieszać widelcem, dodać odcedzona kalarepę i kurki ( składniki mają być chłodne ), wbić jajko, dodać kaszę mannę i przyprawy i wymieszać. Kieszenie napełnić nadzieniem i każdy tak przygotowany filet zawinąć w folię spożywczą tworząc roladkę. W garnku ułożyć zafoliowane roladki, zalać wodą tyle aby były zakryte i gotować od zagotowania się wody 15 minut. Po ugotowaniu wyjąć je z wody, zdjąć folię i podawać z dowolnymi dodatkami.
darmiona
evita0007
. . . to nazbieraj mi troszkę bo ja lasu nie mam blisko oki ? Ewcia zawsze zrobi smaka na coś co ja nie mogę mieć ech;/;/ Pyszności :-)
zewa
Widzisz Ewciu u mnie też nie ma kurek, muszę jechać 75 km w jedną stronę. Ale jakby co to podeślę przez gołąbka pocztowego .......
teresa_rm
Dla takich pyszności warto i 100 km jechać :)
jaNina
gusia1000