Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka duszony w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, jednogarnkowe danie na każdą okazję

Filet z kurczaka duszony w warzywach

Składniki:

Filet z kurczaka duszony w warzywach

 

  • 4 szt filet z kurczaka,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżka sok z cytryny,
  • 2 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 3 szt ziemniaki,
  • 5 łyżek ketchup,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • do smaku Sól,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka duszony w warzywach
Filety natrzeć solą, oprószyć pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Marchew, pietruszkę i cebulę drobno pokroić. Na dno rondla wlać 3 łyżki oleju, włożyć połowę warzyw, posypać natką pietruszki, ułożyć filety, polać ketchupem, dodać resztę warzyw. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki ziemniaki, oprószyć solą i pieprzem. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości.