Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka panierowany w mące

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Filety z kurczaka gotuje się około godziny

Filet z kurczaka panierowany w mące Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z kurczaka panierowany w mące

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka panierowany w mące
Filety z kurczaka włożyć do wrzącej osolonej wody. Dodać warzywa, pieprz i gotować do miękkości. Gdy mięso jest miękkie, wyjąć, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i jeszcze raz obtoczyć w mące. Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.
Filet z kurczaka panierowany w mące
Etap 1
Filet z kurczaka panierowany w mące
Etap 2