Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Filet z kurczaka pod szparagówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybki obiad w postaci fileciku z kurczaka podanego pod fasolką szparagową

Filet z kurczaka pod szparagówką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet z kurczaka pod szparagówką

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka pod szparagówką
Zimniaki młode skrzykniemy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Do garnka wlewamy wodę, solimy i zagotowujemy, wrzucamy oczyszczoną fasolkę szparagową i gotujemy do miękkości, filecik z kurczaka myjemy osuszamy, solimy i pieprzymy - rozbijamy, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej - smażymy na złoty kolor z dwóch stron, na talerz wyciągamy młode ziemniaczki, układamy usmażonego filecika na którym układamy fasolkę szparagową, całość posypujemy posiekanym koperkiem.
Filet z kurczaka pod szparagówką
fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie
Filet z kurczaka pod szparagówką
filecik z kurczaka myjemy o przyprawiamy
Filet z kurczaka pod szparagówką
filecik smażymy na złoty kolor z dwóch stron