Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka + sałatka z kapusty
Mięso filet rozkrawamy - rozbijamy. Do miski dodajemy wegete przyprawę do kurczaka sól i pieprz na końcu olej i oliwę całość dokładnie łączymy ze sobą. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę. Dodajemy mięso do miski odkładamy w chłodne miejsce by mięso przeszło marynatą. Najlepiej przygotować to dzień wcześniej. Następnie mięso smażymy na patelni na złoty kolor. Sałatka Kapustę pokroić ugotować odlać wodę. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Marchewkę obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchewkę i cebulę dajemy na rozgrzany tłuszcz chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy do kapusty dodajemy śmietanę - doprawiamy solą i pieprzem. Włożyć do piekarnika zapiekać przez ok. 1/2 godz w temp. 150