Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet z kurczaka w panierce z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso z kurczaka panierowane w żółtym serze z ketchupem do pizzy jest bardzo smaczne. Dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Filet z kurczaka w panierce z żółtym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka w panierce z żółtym serem

 

  • 1 ugotowany filet z kurczaka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu do pizzy
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 5 dag startego żółtego sera
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w panierce z żółtym serem
Ugotowane mięso wyjąć z rosołu, usunąć skórę, osuszyć. Do miski włożyć majonez, ketchup, mąkę, łyżkę startego sera, dokładnie wymieszać. Przygotowane mięso dokładnie posmarować ciastem z serem, następnie obtoczyć w bułce tartej dociskając. Rumienić ze wszystkich stron na złoty kolor w dość dużej ilości tłuszczu. Usmażone mięso osączyć na papierowym ręczniku, posypać pozostałym serem, włożyć do nagrzanego piekarnika, do momentu rozpuszczenia się sera.
Filet z kurczaka w panierce z żółtym serem
Wszystkie składniki ciasta do panierowania wymieszać
Filet z kurczaka w panierce z żółtym serem
Ugotowane mięso dokładnie obtoczyć w cieście
Filet z kurczaka w panierce z żółtym serem
Następnie dociskając obtoczyć w bułce tartej
Filet z kurczaka w panierce z żółtym serem
Usmażone posypać pozostałym żółtym serem i zapiec