Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kurczak w azjatyckim wydaniu

Filet z kurczaka w cieście Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet z kurczaka w cieście

 

  • 1 kg filet z kurczaka,
  • 2/3 szkl mąka pszenna,
  • 0,5 szkl maka ziemniaczana,
  • 0,5 szkl woda,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 łyżeczka sos sojowy,
  • 2 szt jajko,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w cieście
Piersi kurczaka pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Z mąki pszennej i ziemniaczanej, proszku do pieczenia, wody, jajek i sosu sojowego przygotować ciasto. Do zmiksowanego ciasta dodać szczyptę soli, wymieszać. Wrzucić kawałki mięsa do miski z ciastem. dokładnie wymieszać. W rondlu rozgrzać olej i łyżką wkładać porcje mięsa. Smażyć w głębokim oleju na rumiano z obu stron.
Filet z kurczaka w cieście
Etap 1
Filet z kurczaka w cieście
Etap 2
Filet z kurczaka w cieście
Etap 3