Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w cieście
Piersi kurczaka pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Z mąki pszennej i ziemniaczanej, proszku do pieczenia, wody, jajek i sosu sojowego przygotować ciasto. Do zmiksowanego ciasta dodać szczyptę soli, wymieszać. Wrzucić kawałki mięsa do miski z ciastem. dokładnie wymieszać. W rondlu rozgrzać olej i łyżką wkładać porcje mięsa. Smażyć w głębokim oleju na rumiano z obu stron.
![Filet z kurczaka w cieście Filet z kurczaka w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-ciescie-52486.jpg)
![Filet z kurczaka w cieście Filet z kurczaka w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-ciescie-52487.jpg)
![Filet z kurczaka w cieście Filet z kurczaka w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-ciescie-52488.jpg)