Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w cieście serowym
Pierś myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy na kotlety takie około 0,5 cm grubości i rozbijamy je lekko tłuczkiem.
Do dużej miski wbijamy jajka i lekko je rozkłócamy, do tego wsypujemy przyprawy i obie mąki, majonez i wyrabiamy gładkie ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki a na koniec wsypujemy ser i łączymy go z ciastem. Do miski z ciastem wrzucamy piersi z kurczaka i dokładnie mieszamy żeby równomiernie oblepiły się ciastem i tak zostawiamy na minimum 30 min w lodówce. Potem już tylko wyciągamy pojedynczo kotleciki i smażymy je na rumiano na patelni.
Do dużej miski wbijamy jajka i lekko je rozkłócamy, do tego wsypujemy przyprawy i obie mąki, majonez i wyrabiamy gładkie ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki a na koniec wsypujemy ser i łączymy go z ciastem. Do miski z ciastem wrzucamy piersi z kurczaka i dokładnie mieszamy żeby równomiernie oblepiły się ciastem i tak zostawiamy na minimum 30 min w lodówce. Potem już tylko wyciągamy pojedynczo kotleciki i smażymy je na rumiano na patelni.
robertjankopp