Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z kaszą ugotowaną na sypko

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym

Składniki:

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym

 

  • 2 szt filet z kurczaka,
  • 30 dag pieczarki,
  • 1 szt cebula,
  • 2 łyżki masło,
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki śmietanka,
  • 1 łyżka mąka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • 1 łyżeczka Przyprawa do kurczaka,
  • 2 łyżki oliwa

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym
Filet z kurczaka pokroić na kawałki, natrzeć przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie usmażyć na oliwie. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki, upieczone mięso i dusić około 15 minut. Po kwadransie dodać koncentrat pomidorowy, śmietankę wymieszaną z mąką i wodą, zagotować. Przyprawić do smaku.