Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z brukselką i marchewką1
Brukselkę obieramy z wierzchnich liści.
W garnku zagotować wodę lekko osolić i dodać trochę cukru włożyć brukselkę chwilę zagotować.
W drugim garnku zagotowałam wodę i włożyłam jeszcze raz brukselkę, chwilę podgotowałam i odsączyłam, studzimy brukselkę.
2
Filet z kurczaka kroimy w kostkę.
Pieczarki obieramy i kroimy w 4 cząstki.
Marchewki obieramy i kroimy w plasterki.
3
Do miski wlewamy wodę,śmietanę i wsypujemy zawartość torebki dodajemy posiekaną nać selera naciowego .Wymieszać składnik sosu.
4
Boczek pokroić w większą kostkę dajemy na patelnię podsmażamy i dodajemy pokrojoną cebulę .
5
Do podsmażonego mięsa dodajemy pieczarki i marchewkę .
6
Do mięsa z pieczarkami wlewamy przygotowany sos mieszamy nakrywamy pokrywką zmniejszamy ogień i gotujemy 10-15 minut .Uważamy aby się danie nie przypaliło.
7
Pod koniec gotowania do dania dodajemy brukselkę można ją dać w całości albo po prostu przekroić na pół.
8
Danie podałam z ryżem który wymieszałam z kurkumą.
POLECAM!!!
gusia1000
gosia56
Masz rację Gusia był pyszny obiadek ;)
BozenaMatuszczyk