Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z dynią
Dynię pozbawić gniazda nasiennego i obrać ze skóry a potem dowolnie drobno pokroić. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić cebulę i podsmażyć. Potem dodać dynię i chwilę smażyć. Wlać bulion, dodać sól i pieprz i dusić do odparowania bulionu. Dodać posiekaną natkę i wymieszać farsz. Filet umyć, rozkroić na płat i rozłożyć na płacie farsz. Filet złożyć lub zawinąć w roladę. Potem obtoczyć go w mące, roztrzepanym jajku i opanierować w bułce tartej. Na patelnię wlać olej, rozgrzać go i położyć filet. Smażyć go z obu stron po kilka minut aby dosmażył się w środku. Podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.
jaNina
zbysiowa
misia5