Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka zapiekany z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W taki sposób usmażone mięso jest smaczne i soczyste.

Filet z kurczaka zapiekany z serem

Składniki:

Filet z kurczaka zapiekany z serem

 

  • 4 filety z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szkl utartego żółtego sera
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka zapiekany z serem
Filety z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę, Następnie mięso usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać utartym na tarce o średnich oczkach żółtym serem, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec do momentu, aż ser się rozpuści.