Sposób przygotowania:
Filet z kurkami, szpinakiem i serem
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. W środku zrobić nacięcie nożem tworząc kieszeń. Posolić z zewnątrz i na zewnątrz, środek dodatkowo oprószyć pieprzem. Tak przygotowane filety odstawić i przygotować farsz. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć. Dodać kurki, szpinak i chwilę smażyć aż cebula zmięknie. Następnie dodać do smaku przyprawy i wymieszać. Gdy farsz lekko przestygnie serek topiony pokroić w kostkę i leciutko przemieszać z resztą farszu. Gotowym napełnić kieszenie filetów. Na desce ułożyć po 4 plastry boczku, na nich ułożyć filet i zawinąć w boczek. Filety ułożyć łączeniem boczku do dołu na blaszce do pieczenia. A potem piec je 30 - 40 minut w 180 stopniach ( w zależności od wielkości filetów ). Podawać na gorąco.
2milutka
monikaT83
zewa