Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Filet z mintaja w cytrynowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna rybka w cytrynowej panierce

Filet z mintaja w cytrynowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z mintaja w cytrynowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Filet z mintaja w cytrynowej panierce
Filet z mintaja odsączamy aby nie był wodnisty, przekrawamy na pół i oprószamy delikatnie solą. Do miseczki wsypujemy mąkę a do drugiej wbijamy jajko, dodajemy sok z cytryny sól i pieprz dokładnie roztrzepać. Fileta obtaczamy w jajku z cytryną oraz mące - pieczemy na rozgrzanym oleju do zarumienienie z dwóch stron - obracamy co pewien czas aby rybka równo się nam przypiekła. Podajemy z cytryną i zieloną pietruszką
Filet z mintaja w cytrynowej panierce
Na początku przygotowujemy wszystkie składniki
Filet z mintaja w cytrynowej panierce
Przygotowujemy panierkę oraz oprószamy solą rybę
Filet z mintaja w cytrynowej panierce
Filet z mintaja panierujemy w jajku z cytryną i mące
Filet z mintaja w cytrynowej panierce
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron