agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Filet z mintaja smażony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mintaj z miodem w panierce

Filet z mintaja smażony

Składniki:

Filet z mintaja smażony

 

  • filety z mintaja 4 szt
  • miód 3 łyżki
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 1/4 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • olej do smażenia 1/4 szklanki

Sposób przygotowania:

Filet z mintaja smażony
Przygotować niezbędne składniki na danie. Filet z mintaja rozmrozić, poukładać na ręcznikach papierowych aby zniwelować nadmiar wody. Następnie duże filety pokroić na prostokąty lub po prostu małe kawałki. Jajko sparzyć wrzątkiem i jajko rozmącić, dodać miód, dodać ocet balsamiczny, sól, pieprz, bazylię, oregano i przyprawę do ryby a następnie wszystkie kawałki ryby namoczyć w powstałej zalewie. Obtaczać każdy kawałek w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło z surówkami, frytkami.