Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z pangi w piance ze słonecznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dla odmiany - panga w słoneczniku

Filet z pangi w piance ze słonecznikiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filet z pangi w piance ze słonecznikiem

 

  • 4 szt filety z pangi,
  • 3 szt jajka,
  • 4 łyżki mąka,
  • 1 szkl bułka tarta,
  • 3 szt białka,
  • 4 łyżki słonecznik łuskany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • olej do smażenia,
  • 1 łyżeczka przyprawa uniwersalna

 

Sposób przygotowania:

Filet z pangi w piance ze słonecznikiem
Filety z pangi oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać widelcem z przyprawą Kucharek. Białka ubić na sztywna pianę z dodatkiem szczypty soli. Filety rybne oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Następnie zanurzyć w piane z białek, położyć na tłuszczu, posypać słonecznikiem i szybko usmażyć. Podawać z ziemniakami i surówką.
Filet z pangi w piance ze słonecznikiem
Etap 1