zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Filet z pieczarkami i śmietaną

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Bardzo szybko i smacznie ............

Filet z pieczarkami i śmietaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet z pieczarkami i śmietaną

 

  • 1 duży pojedynczy filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • 1 szk słodkiej śmietany 30%
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • chili do smaku
  • 4 łyżki oleju
  • mąka do obtaczania

Sposób przygotowania:

Filet z pieczarkami i śmietaną
Filet umyć, osuszyć i pokroić w paski. Następnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić obtoczone w mące kawałki fileta. Chwilę je smażyć mieszając od czasu do czasu. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a pieczarki w paski, natkę posiekać. Do lekko przesmażonych kawałków fileta wrzucić cebulę i pieczarki i smażyć 4 minuty. Wszystko oprószyć przyprawami, dodać posiekaną natkę a potem wlać śmietankę i zagotować. Śmietanka po chwili zgęstnieje i danie będzie gotowe do podania. Filet dobrze smakuje z ryżem lub ziemniakami i surówką.
Filet z pieczarkami i śmietaną
podsmażyć filet z pieczarkami i cebulą ...
Filet z pieczarkami i śmietaną
potem dodac przyprawy i natkę pietruszki...
Filet z pieczarkami i śmietaną
na koniec wlac śmietankę i zagotowac sos ...