Sposób przygotowania:
Filet z pieczarkami w curry
Filet opłukać i osuszyć, pokroić w mniejsze kawałki.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.
Masło roztopić na patelni i włożyć pieczarki podsmażyć aż puszczą sok a następnie dodać mięso. Razem usmażyć. W misce wymieszać ze sobą śmietanę 150 ml wody i przyprawy do smaku. Sos wlać do pieczarek z mięsem, wymieszać.
Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż sos się zredukuje. Danie najlepiej podawać z ryżem i surówką
Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.
Masło roztopić na patelni i włożyć pieczarki podsmażyć aż puszczą sok a następnie dodać mięso. Razem usmażyć. W misce wymieszać ze sobą śmietanę 150 ml wody i przyprawy do smaku. Sos wlać do pieczarek z mięsem, wymieszać.
Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż sos się zredukuje. Danie najlepiej podawać z ryżem i surówką