Sposób przygotowania:
Ryba w panierce kokosowej
Rybę opłukać lub rozmrozić. Następnie zalać ją mlekiem wraz z sokiem z połowy pomarańczy i szczyptą soli. Odstawić ją na około 1 godzinę. Następnie jajko rozbić, dodać do niego sól, pieprz, chilli i przyprawę do ryby - rozbełtać. Filet odsączyć dokładnie z mleka. Następnie rybę zamoczyć dokładnie w jajku z każdej strony. Następnie wymieszać wiórka kokosowe wraz z bułką tartą i odrobiną chilli. W takiej mieszance dokładnie obtoczyć rybę. Włożyć ją z powrotem do jajka i obtoczyć w mieszance ponownie. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Gdy całkiem się roztopi położyć na nim rybę. Smażyć ma wolnym ogniu tak by wiórki się nie przypaliły a ładnie opiekły.Podawać z białym ryżem i sałatką warzywną z pomarańczą bądź sosem słodko-kwaśnym. Smacznego :)