Sposób przygotowania:
Rybka po grecku
Rybę myjemy, osuszamy i dzielimy na kawałki. Oprószamy pieprzem i solą. Obtaczamy w mące, jajku oraz bułce. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano z obu tron.
Cebulę kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy warzywa starte na tarce o dużych oczkach.
Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i dusimy przez około 20 minut. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
Układamy kawałki ryby w naczyniu, naprzemiennie z warzywami. Podajemy na ciepło lub zimno.
Cebulę kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy warzywa starte na tarce o dużych oczkach.
Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i dusimy przez około 20 minut. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
Układamy kawałki ryby w naczyniu, naprzemiennie z warzywami. Podajemy na ciepło lub zimno.