Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Rybka po grecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna ryba podana pod pierzynką z duszonych warzyw. Doskonała do jedzenia zarówno na ciepło, jak i zimno.

Rybka po grecku

Składniki:

Rybka po grecku

 

Sposób przygotowania:

Rybka po grecku
Rybę myjemy, osuszamy i dzielimy na kawałki. Oprószamy pieprzem i solą. Obtaczamy w mące, jajku oraz bułce. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano z obu tron.

Cebulę kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy warzywa starte na tarce o dużych oczkach.

Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i dusimy przez około 20 minut. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.

Układamy kawałki ryby w naczyniu, naprzemiennie z warzywami. Podajemy na ciepło lub zimno. 

Tagi:

ryba warzywa