Sposób przygotowania:
Miruna w chrupiącej panierce
Ziemniaki ugotować w mundurkach , w osolonej wodzie tak aby były jeszcze lekko twarde. To samo zrobić z marchewką, obrać pozostawiając około 2 cm natki. Rozmaryn posiekać z czosnkiem , ziemniaki wrzucić do miski , polać lekko olejem i doprawić posiekanym rozmarynem i czosnkiem oraz przyprawą do grilla. Wymieszać delikatnie i ułożyć na grillu lub patelni grillowej. Marchewkę obtoczyć w odrobinie miodu i posiekanych listkach szałwii. Również położyć na grillu. Filet z miruny przekroić , przyprawić. Wszystkie składniki panierki zmielić. Rybę panierować w jajku , mące i panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Gdy ryba będzie usmażona na złoto wyłożyć na blaszkę , rozłożyć na filecie pokrojoną mozzarellę i zapiec w piekarniku aż ser się ładnie roztopi. Na suchej patelni uprażyć orzeszki. Rozsypać na roztopionym serze. Podawać w ugrillowanymi warzywami oraz z ulubionym sosem.