Sposób przygotowania:
Panga Eli w słoneczniku
Z oleju,soku cytrynowego,przyprawy do ryb,ziół prowansalskich,czosnku granulowanego,soli i pieprzu przygotować marynatę.Odmrożoną pangę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Każdy filet przekroić na 3 części.Rybę posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 3 godziny.Jajka dokładnie rozbełtać.Bułkę tartą wymieszać ze słonecznikiem.Rybę panierować w jajku i bułce tartej ze słonecznikiem.Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na średnim ogniu z obydwu stron na rumiano.Smacznego!
Ja podałam pangę z surówką z kiszonej kapusty (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.
Ja podałam pangę z surówką z kiszonej kapusty (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.
wedith1
luna
Jojo
zewa