eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1357]

Panga Eli w słoneczniku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna rybka w nie codziennej panierce.

Panga Eli w słoneczniku

Składniki:

Panga Eli w słoneczniku

 

 

Sposób przygotowania:

Panga Eli w słoneczniku
Z oleju,soku cytrynowego,przyprawy do ryb,ziół prowansalskich,czosnku granulowanego,soli i pieprzu przygotować marynatę.Odmrożoną pangę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Każdy filet przekroić na 3 części.Rybę posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 3 godziny.Jajka dokładnie rozbełtać.Bułkę tartą wymieszać ze słonecznikiem.Rybę panierować w jajku i bułce tartej ze słonecznikiem.Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na średnim ogniu z obydwu stron na rumiano.Smacznego!

Ja podałam pangę z surówką z kiszonej kapusty (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.