Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z ryby w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W takim cieście można smażyć inny gatunek filetów rybnych.

Filet z ryby  w cieście Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z ryby w cieście

 

Sposób przygotowania:

Filet z ryby w cieście
Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wlać mleko, jajko, olej, wsypać mielony imbir, szczyptę soli, mąkę i zmiksować na gładką masę. Przygotowane filety zanurzać w cieście. Na patelni rozgrzać olej z masłem, kłaść porcjami filety i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Filet z ryby  w cieście
Do tego ciasta można dodać ostrej mielonej papryki.
Filet z ryby  w cieście
Filrty w cieście należy smażyć porcjami aby je było łatwiej obracać na drugą stronę.

Tagi:

jajko jajka