Sposób przygotowania:
Filet z suszonymi pomidorami i serem fetaPrzygotowanie mięsa:
2 piersi umyć, osuszyć. Przykryć folią spożywczą i rozbić dość cienko uważając by nie przerwać mięsa na duży płat.
Każdą natrzeć przyprawami do smaku z obu stron.
Faszerowane mięsa:
Na środku rozbitego mięsa ułożyć słupki sera feta i suszone pomidory.
Zwijanie roladki:
Mięso zwinąć ciasno tak jak krokiety .
Pieczenie mięsa:
Roladki z mięsa ułożyć na kawałkach foli aluminiowej. Zwinąć ciasno w " cukierka". Uważać by nie uszkodzić folii.
Etap końcowy:
Przygotowane mięso wkładamy do brytfanki do nagrzanego piekarnika do ok. 180-190 stopni i pieczemy ok. 40 min.
Po upieczeniu wyciągamy z blaszki. Otwieramy z folii. Kroimy w plasterki grubości ok.1 cm. Podajemy gorące z sosem jako ciepłe danie lub po przestudzeniu na zimno jako przystawkę.