MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet z warzywami na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny , delikatne mięso z indyka na ostro z warzywami.

Filet z warzywami na ostro. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z warzywami na ostro.

 

  • 300g filetu z indyka
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 2cm papryczki chilli czerwonej
  • 2cm papryczki chilli żółtej
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mąki
  • 100 ml wody
  • koperek

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z warzywami na ostro.
Mięso opłukujemy i kroimy w plastry o grubości 1 centymetra,i smażymy na patelni z olejem przez 2 minuty z każdej strony. Warzywa opłukujemy, marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w w grube 1cm plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę , z papryczek usuwamy ziarenka i kroimy w cienkie paseczki. Do mięsa na patelni dodajemy wszystkie pokrojone warzywa, posypujemy pieprzem ,mieszamy i smażymy przez 5 minut, następnie wlewamy wodę, przykrywamy patelnię i dusimy przez następne 5 minut. Do garnuszka wsypujemy mąkę dodajemy 2 łyżki wody , mieszamy dokładnie a następnie wlewamy na patelnię,wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy 1 minutę. Gotowe ,ciepłe mięso wykładamy na talerz, obok układamy warzywa, polewamy sosem i dekorujemy koperkiem.
Filet z warzywami na ostro.
Warzywa potrzebne do dania to marchew, pietruszka, cebula, papryczki.
Filet z warzywami na ostro.
Mięso smażymy na oleju z każdej strony po 2 minuty.
Filet z warzywami na ostro.
Do usmażonego mięso wsypujemy pokrojone warzywa.
Filet z warzywami na ostro.
Do mięsa i warzyw wlewamy wodę, mieszamy i razem dusimy przez 5 minut.

Tagi:

indyk