Sposób przygotowania:
Filet z warzywami na ostro.
Mięso opłukujemy i kroimy w plastry o grubości 1 centymetra,i smażymy na patelni z olejem przez 2 minuty z każdej strony. Warzywa opłukujemy, marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w w grube 1cm plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę , z papryczek usuwamy ziarenka i kroimy w cienkie paseczki. Do mięsa na patelni dodajemy wszystkie pokrojone warzywa, posypujemy pieprzem ,mieszamy i smażymy przez 5 minut, następnie wlewamy wodę, przykrywamy patelnię i dusimy przez następne 5 minut. Do garnuszka wsypujemy mąkę dodajemy 2 łyżki wody , mieszamy dokładnie a następnie wlewamy na patelnię,wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy 1 minutę. Gotowe ,ciepłe mięso wykładamy na talerz, obok układamy warzywa, polewamy sosem i dekorujemy koperkiem.