tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Filety cielęce po angielsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na filety cielęce po angielsku.

Filety cielęce po angielsku

Składniki:

Filety cielęce po angielsku

 

Sposób przygotowania:

Filety cielęce po angielsku
Mięso lekko zbić, przyprawić solą i pieprzem , usmazyć na dużej patelni na stopionym maśle razem z plastrami słoniny z obu stron po 6 minut. na tej samej patelni przesmazyć z obu stron plastry słoniny. Filety wyłozyć na półmisek, przekładając plastrami słoniny. Do tłuszczu pozostałego na patelni domieszać łyżkę mąki, dodać łyżkę wody, dobrze wymieszać, zagotować i sosem tym polać filety na półmisku.