małgosia7902

małgosia7902

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

Filety drobiowe pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo dobre na ciepło jak i na zimno,ja podaje z ryżem i sałatą lodową

Filety drobiowe pod pierzynką

Składniki:

Filety drobiowe pod pierzynką

 

  • 3 filety z kurczaka
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek ketchupu
  • 5 łyżek startego żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa do kurczaka, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Filety drobiowe pod pierzynką
Filety umyć,natrzeć przyprawami i czosnkiem,ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarować ketchupem następnie majonezem i posypać serem, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180*C około 60 minut.