szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Filety faszerowane marchewką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Filety z kurczaka faszerowane marchewką - szybko i lekko.

Filety faszerowane marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety faszerowane marchewką

 

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 3 srednie marchewki
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
  • sól
  • olej
  • 1/2 kostki rosołowej

Sposób przygotowania:

Filety faszerowane marchewką
W filetach z kurczaka długim nożem robimy kieszonki. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Marchewkę mieszamy z masłem i napełniamy nią mięso. Filety spinamy wykałaczkami i posypujemy solą i pieprzem z każdej strony, a następnie obsmażamy z każdej strony na patelni na rozgrzanym oleju. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i wlewamy na patelnię. Dusimy ok 15 minut i podajemy.
Filety faszerowane marchewką
Podstawowe składniki to filety i tarta marchewka
Filety faszerowane marchewką
Długim nożem w filecie robimy kieszonkę na farsz
Filety faszerowane marchewką
Wypełniamy kieszonkę farszem marchewkowym
Filety faszerowane marchewką
Spinamy wykałaczkami i przyprawiamy solą i pieprzem