blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Filety rybne w pikantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!

Filety rybne w pikantnym sosie

Składniki:

Filety rybne w pikantnym sosie

 

  • sos pomidorowy
  • 500 g filetów rybnych
  • 3 łyżki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • papryczka chili
  • 1/2 cytryny
  • gałązka rozmarynu
  • sos Worcester
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Filety rybne w pikantnym sosie
Przygotować sos pomidorowy według przepisu. Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Olej rozgrzać na patelni, smażyć rybę po 3 min z każdej strony. Obsmażone filety przykryć, zostawić na małym ogniu na 10 min, by doszły. Cytrynę obrać ze skórki i po-dzielić na cząstki, jak pomarańczę. Chili umyć, oczyścić, pokroić na cienkie paseczki. Cytrynę i chili dodać do sosu pomidorowego, chwilę dusić. Przyprawić sosem Worcester. Filety wyłożyć na talerze, polać sosem pomidorowym. Podawać z pieczywem lub ziemniakami z wody.