Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety rybne w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo prosty i szybki sposób na obiad rybny

Filety rybne w sosie pomidorowym

Składniki:

Filety rybne w sosie pomidorowym

 

  • 50 dag filety panierowane,
  • 1/2 szkl ketchup,
  • 3 łyżki masło,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filety rybne w sosie pomidorowym
Na patelni rozgrzać oliwę i masło. Włożyć filety i zrumienić z obu stron. Gdy będą usmażone zalać ketchupem i poddusić przez kilka minut. Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówką.

Tagi:

pomidory