Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety śledziowe w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filety śledziowe w zalewie z oleju i octu są bardzo smaczne. Wspaniały dodatek do pieczywa lub sałatek.

Filety śledziowe w oleju

Składniki:

Filety śledziowe w oleju

 

  • 10 filetów śledziowych solonych
  • 3 cebule
  • 1 szkl oleju
  • 2 łyżki octu
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Filety śledziowe w oleju
Filety śledziowe bez skóry moczyć w zimnej wodzie przynajmniej przez 12 godz. Cebulę pokroić, sparzyć wrzącą wodą, osączyć, ostudzić. Filety osączyć z wody, ułożyć w salaterce, skropić octem, oprószyć świeżo mielonym pieprzem, obłożyć przygotowaną cebulą i zalać olejem. Odłożyć w chłodne miejsce, aby smaki się połączyły.