mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Filety w macierzance i estragonie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Niesamowity smak ziół całkowicie zmienia smak filetów

Filety w macierzance i estragonie

Składniki:

Filety w macierzance i estragonie

 

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 1/2 szkl oliwy
  • pęczek świeżego estragonu
  • pęczek świeżej macierzanki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Filety w macierzance i estragonie
Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Macierzankę i estragon umyć, osuszyć i drobno posiekać. Zioła wymieszać z oliwą. Połową ziół natrzeć filety, zawinąć je w folie i włożyć na 1godzinę do lodówki. Filety wyjąć z folii, ułożyć na patelni grillowej i smażyć z każdej strony 7 minut. Posmarować resztą oliwy z ziołami, pozostawić na 2minuty na patelni na małym ogniu. Podawać gorące.