agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

filety w serowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

filety w serowej panierce ,,,,,,

filety w serowej panierce

Składniki:

filety w serowej panierce

 

  • 50 dag filety rybne,
  • 15 dag ostry żółty ser,
  • 2 sztuki jajka,
  • 1 łyżka mąka,
  • 3 łyżki tarta bułka,
  • 1 łyżka masło roślinne,
  • 2 łyżki olej sojowy,
  • do smaku sól, pieprz,
  • posiekana zielenina

 

Sposób przygotowania:

filety w serowej panierce
zamrożone filety lekko odmrozić, obtoczyć w mące ziemniaczanej ze startym serem, umoczyć w rozbitym jajku i obtoczyć w bułce tartej. smażyć rumieniec na mocno rozgrzanym oleju z masłem roślinnym. przy podaniu posypać zieleniną.