Sposób przygotowania:
Filety w sosie cebulowym
Filety przeciąć wzdłuż i lekko rozpić, doprawić. Mięso mielone doprawić do smaku. Pora pokroić na pół plasterki i wymieszać ze startym serem. Cebulę obrać posiekać w piórka, zeszklić na maśle i dodać obrane i pokrojone pieczarki, podsmażyć.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć jedną warstwę filetów, na to rozsmarować połowę pieczarek z cebulą, następnie ułożyć kupkami mięso mielone i połowę pora z serem. Dodać pozostałe pieczarki i przykryć drugą warstwą filetów i pozostałym porem z serem. Wszystkie składniki sosu wymieszać i zalać zapiekankę. Piec ok 1 h w temp 160 stopni.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć jedną warstwę filetów, na to rozsmarować połowę pieczarek z cebulą, następnie ułożyć kupkami mięso mielone i połowę pora z serem. Dodać pozostałe pieczarki i przykryć drugą warstwą filetów i pozostałym porem z serem. Wszystkie składniki sosu wymieszać i zalać zapiekankę. Piec ok 1 h w temp 160 stopni.