jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Filety z cukinią i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

filety z cukinią i pieczarkami letni przysmak któremu trudno się oprzeć

Filety  z cukinią i pieczarkami

Składniki:

Filety z cukinią i pieczarkami

 

  • śmietany kwaśnej, 50 ml białego wina wytrawnego, 2 łyżki zagęszczacza do sosów, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Filety z cukinią i pieczarkami
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki. Boczek pokroić wzdłuż na plasterki.Tymianek umyć i oberwać listki.Cukinie umyć i pokroić na małe kawałki. pieczarki oczyścić i pokroić na pół. Kawałki mięsa posypać połową porcji tymianku, każdy zawinąć w plaster boczku. Mięso obsmażyć 8 minut na margarynie. Dodać cukinie i pieczarki, dusić 3 minuty, wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Do tłuszczu ze smażenia dodać bulion, śmietanę, wino i resztę tymianku, zagotować, dodać zagęszczacz. Sos chwilę gotować, doprawić solą i pieprzem. Mięso i warzywa podawać z sosem.