Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z karpia duszone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie, które z powodzeniem może znaleźć swoje miejsce na wigilijnym stole

Filety z karpia duszone z pieczarkami

Składniki:

Filety z karpia duszone z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z karpia duszone z pieczarkami
Filety z ryby umyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na 1 łyżce masła. Do rondla wlać oliwę, włożyć filety, pokrojone pieczarki, cebulę i oczyszczoną fasolkę. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem. Na wierzch położyć pozostałe masło, skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy miękkie, zdjąć z ognia, do sosu dodać śmietankę, wymieszać. Podawać z ziemniakami i surówką.

Tagi:

ryba ryby