Sposób przygotowania:
Karp w śmietanie z pieczarkami i makaronemPrzygotowanie pieczarek
Pieczarki kroję w plasterki. Smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem.
Przygotowanie makaronu
Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Odcedzam.
Smażenie ryby
Karpia dokładnie płuczę i kroję na mniejsze kawałki. Rybę oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Cebulę kroję w półplasterki.
N patelni rozpuszczam masło. Układam karpia. Dodaję cebulę. Rybę smażę na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony.
Do karpia dodaję podsmażone pieczarki oraz makaron.
Duszenie ryby w śmietanie
Całość zalewam śmietaną. Duszę na małym ogniu około 5 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Gotową potrawę wykładam na talerz. Posypuję posiekanym świeżym koperkiem.